Scarlet vs Telenet

scarlet_vs_telenet

Een verbinding kiezen in de praktijk betekent kiezen tussen twee technologieën. Ofwel kies je voor de telefoonkabel: daarbij krijg je de keuze tussen Proximus, Scarlet, TV Vlaanderen, enz… Ofwel kies je voor de coax-kabel. Je weet wel, die televisiekabel die je gebruikte voordat digitale TV ingeburgerd was.

In dit artikel vergelijken we Scarlet met Telenet. Welke provider biedt de beste formules aan? Welke formules zijn geschikt voor welke gebruiker? Lees even mee!

We vergelijken Telenet Whop met Scarlet Trio. Deze formules zijn zogenaamde packs: ze bevatten (uiteraard) internet, digitale TV en telefonie.

Snelheid

De downloadsnelheid bij Telenet Whop is 100 Mbps. De uploadsnelheid gaat tot 6 Mbps. Scarlet Trio moet het met een lagere snelheid stellen. Deze VDSL-formule klokt af op 30Mbps download, en 4 Mbps upload.

Telenet wint dus op het gebied van ruwe snelheid. Toch moet hier een kanttekening bij gemaakt worden. 30 Mbps is ruim voldoende voor dagelijks gebruik in een klein tot middelgroot gezin. En zoals je verder zal lezen is die 100 Mbps van telenet wel heel erg mooi, maar met een magere downloadlimiet kan je daar natuurlijk niet heel erg veel mee.

Volume

Scarlet bood tot voor kort een onbeperkt downloadvolume aan, maar recent werd dat teruggeschroefd naar 300GB. Telenet houdt het bij 150GB volume, toch wel weinig anno 2015.

Scarlet is de onbetwiste winnaar op het gebied van volume. Telenet stelt teleur met slechts 150GB.

Apparatuur

Bij Telenet krijg je de Wireless Modem. Die ondersteunt de 2.4- en 5Ghz-band, en ook de WiFi n-standaard. Achteraan zijn ook 4 gigabit-poorten te vinden, en twee telefoonpoorten.

Scarlet levert de Scarlet Wifi Modem. Dit is hetzelfde als de Bbox-2, die je vroeger bij Proximus kreeg. Dit toestel biedt geen ondersteuning voor wifi-n en de 5Ghz-band. Ook zijn de vier ethernetpoorten geen gigabit, maar 100 Mbps.

De Wireless modem van Telenet is dus beter uitgerust dan die van Scarlet. Maar plaats een nieuwe WiFi-router van om en bij de 50 euro in je netwerk en je kan weer mee. Sterker nog, bij Telenet kan je zelfs niet kiezen voor een andere router! De DHCP-technologie kan niet uitgeschakeld worden op de Wireless Modem, tenzij je via de helpdesk (met veel moeite) eventueel een modem only model kan bestellen.

De Wireless Modem van telenet is beter uitgerust dan die van Scarlet. Mits een simpele upgrade kan Scarlet echter zonder problemen mee.

Conclusie

Telenet levert een snelle formule die helaas heel sterk beperkt wordt door de magere downloadlimiet.

Scarlet zorgt daarentegen voor een competitief aanbod: onverslaanbaar op het gebied van prijs/kwaliteit! Voor Scarlet Trio betaal je €39 per maand. Voor Telenet Whop betaal je maar liefst €65,49 per maand. Een korte rekensom toont aan dat dit een meerprijs van €317.88 per jaar is!

Kwaliteit voor een lage prijs bij Scarlet!
Social tagging: > > > > > > >

Comments are closed.