Proximus vs Scarlet

proximus_vs_scarlet

Proximus en Scarlet zijn twee grote spelers in ons Belgenlandje. Tot voor 2008 was Scarlet een kleine speler op de Belgische markt, tot het bedrijf overgenomen werd door Proximus (toen Belgacom). Sindsdien vult Scarlet de Proximus-formules aan, vooral op het gebied van eenvoudige en goedkopere abonnementen.

Scarlet gebruikt ook het kopernetwerk van Proximus, dus voor je verder leest voer je best eens een lijntest uit. Bekijk hier ons artikel daarover!

Welke provider moet je nu kiezen, Proximus of Scarlet?

Snelheid

De snelheid van beide providers ligt dicht bij elkaar. In ons overzicht zul je dat ook vinden. Bij Proximus is de maximum downloadsnelheid van het abonnement Start 50Mbps, terwijl Comfort en Maxi tot 70Mbps leveren. Bij Scarlet zitten die snelheden iets lager: Scarlet Trio levert maximaal 30Mbps, en het internetabonnement Scarlet internet VDSL2 ook.

De uploadsnelheden zijn zowat over de hele lijn gelijk voor beide providers. Bij Scarlet is de uploadsnelheid van elke formule 4Mbps. Bij Proximus kan je bij de abonnementen Comfort en Maxi respectievelijk 5 en 6Mbps upload halen.

Proximus is de winnaar op het gebied van snelheid. Doe echter wel een lijntest, want voor hetzelfde geld kan je lijn geen 50 of 70Mbps aan. Dan kies je beter voor Scarlet. Als je veel wil uploaden kies je best Proximus, maar de winst is slechts minimaal.

Volume

Het volume is het aantal gigabytes die je kan downloaden, per maand of per aanrekeningsperiode. Zowel Scarlet als Proximus rekenen het begin van de maand als reset. Dan wordt je verbruikte volume terug op nul gezet.

Bij Scarlet is er helemaal geen sprake meer van limieten. Elk abonnement is onbeperkt, en je mag zoveel downloaden als je wilt. Bij Proximus gelden er wel nog limieten. Bij de packs heeft het Start-pack 150GB aan boord, de Comfort- en Maxi-packs zijn onbeperkt bruikbaar. Als je enkel internet neemt krijg je bij Proximus Start 100GB, bij Comfort 150GB en is er geen limiet bij Maxi.

Qua volume komt Scarlet als winnaar uit de bus. Er worden daar geen limieten meer gehanteerd.

Apparatuur

Bij Proximus krijg je de BBox3. Bij Scarlet krijg je de oudere versie, de BBox2. Hier vind je een uitleg in detail.

Proximus komt hier opnieuw als winnaar naar voor. De Bbox3 is gewoon een recenter toestel dan de Bbox2. Hopelijk krijgen Scarlet-klanten binnekort ook zo’n nieuwe Bbox.

Besluit

Proximus en Scarlet zijn aan elkaar gewaagd. Het is wel duidelijk dat de formules van Scarlet en Proximus op elkaar afgestemd zijn, en elk een ander marktsegment aanspreken.
Gebruik je het internet slechts matig, en wil je onverslaanbare prijs/kwaliteit? Ga dan voor Scarlet.

Een sterke basisservice, onverslaanbare prijs/kwaliteit? Kies dan voor Scarlet!  

Wil je net dat iets meer? Een pack bij Proximus kan je dan waarschijnlijk wel bekoren!

Wil je net dat iets meer? Bekijk het aanbod van Proximus!

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.